Природоохоронці НПП «Північне Поділля» провели моніторинг на предмет флори і фауни окремих заповідних ділянок

Минулого тижня, працівники національного природного парку «Північне Поділля» провели обстеження території парку в околицях села Брахівка Буського району. Метою обстеження було – фіксування локалітетів рідкісних ефемероїдів, зокрема, рослин, які занесені до Червоної книги України.


В результаті обстеження виявлено два локалітети зростання білоцвіту весняного – рідкісної і красивої рослини, у нас ця рослина трапляється на північно-східній межі свого ареалу поширення.
Ліси в околицях с. Брахівка формують культури сосни звичайної, також є фрагменти природних лісів дуба звичайного та вільхи чорної. Цікавим є те, як зазначають науковці природоохоронної установи, що у чагарниковому ярусі зустрічаються чорниця, брусниця, верес звичайний, що є рідкістю для заповідних ділянок НПП «Північне Поділля».
У лісі, де є водні канали, також зафіксовано діяльність популяції бобрів, яка сприяє заболоченню території. Також природоохоронці мали змогу спостерігали за початком масового льоту метелика лимонниці звичайної (цитринець або палист крушиновий) (Gonepteryx rhamni), який є одним з перших денних метеликів, що появляються на початку весни.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь