Спалювання сухої рослинності чи її залишків – злочин проти природи

Останніми днями, у зв’язку з підвищенням температурних показників, почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності чи її залишків на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі та спричинити багато лиха.

Пам’ятаймо, що при спалювані сухостою, у вогні горять гнізда птахів, їх потомство, тварини, які живуть на полях і пасовищах, знищується родючий шар ґрунту тощо. Разом з димом у повітря, а потім і у людські легені потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окиси азоту та канцерогенні сполуки. З сухою рослинністю також, на жаль, часто горить побутове сміття, яке істотно підсилює забруднення атмосфери.

У 90% випадків причина виникнення пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем.

Водночас зазначаємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків до порушників природоохоронного законодавства застосовуються заходи адміністративного впливу. Кодексом про адміністративні правопорушення України (ст. 77-1) передбачено штрафні санкції: громадянам – від 170 до 340 грн.; посадовим особам – від 850 до 1190 грн. За особливо великі збитки передбачена і кримінальна відповідальність.

Департамент екології та природних ресурсів закликає всіх мешканців Львівщини дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природному середовищі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь