Сьогодні Львівська обласна рада затвердила Перелік природоохоронних заходів, фінансування яких буде здійснюватися з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році.

Перелік складається з 37 природоохоронних заходів загальним обсягом фінансування з спеціального фонду обласного бюджету 42,9 млн гривень.
Кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища будуть спрямовані на фінансування природоохоронних заходів, результатом реалізації яких буде запобігання, зменшення або усунення забруднення навколишнього природного середовища, охорона, раціональне використання природних ресурсів, що відповідає основним пріоритетним напрямкам державної політики в галузі охорони довкілля та стратегії розвитку Львівщини.

Головним пріоритетним напрямком фінансування з обласного фонду ОНПС залишається реалізація заходів, спрямованих на запобігання забрудненню поверхневих вод. У 2020 році передбачається провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 9 населених пунктах, прокласти каналізаційні мережі в 6 населених пунктах загальною довжиною понад 7,0 км. Також буде проведено руслорегулюючі та берегоукріплюючі роботи на річках загальною протяжністю близько 3 км, захищено від підтоплення і затоплення 4 населених пункти, понад 525 га с/г угідь, 55 житлових будівель та 68 садиб, впорядковано 2 водойми.
Для розвитку природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного різноманіття заплановано розробити проекти створення 4 об’єктів ПЗФ, винести в натуру межі 6 об’єктів ПЗФ площею понад 201,0 га, створити 4 рекреаційних зони на територіях ПЗФ, упорядкувати територію 1 дендрологічного парку, провести роботи з реконструкції 2 парків та 2 лісорозсадників.
Крім цього, передбачено виконання заходів щодо зменшення накопичення та негативного впливу ТПВ, забруднення земель, залучення коштів міжнародної технічної допомоги на природоохоронну діяльність.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь