Природно-заповідний фонд Львівщини доповнився новим об’єктом природно-заповідного фонду

Сьогодні, 12.03.2020, на депутатським корпусом Львівської обласної ради  підтримано створення об’єкту природно-заповідного фонду – парку-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Дублянський парк» на території  Дублянської селищної ради Самбірського району площею 4,9 га.

Парк оголошено з метою збереження вікових дерев-екзотів у фітоценозах лісового ландшафту, збереження паркових комплексів та розвитку рекреації у селищі.

Варто зазначити, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва у Дублянській селищній раді – важливий садово-парковий об’єкт, який потребує збереження та відновлення. Даний об’єкт має історичне, композиційне та рекреаційне значення не лише для селища, але і для природно-заповідного фонду Львівщини.

Департамент висловлює подяку Дублянській селищній раді, розробникам проєкту – групі науковців національного університету «Львівська політехніка» під керівництвом Ярині Онуфрів, Олегу Домчаку, Андрію Прокопіву та всім, хто долучився до створення цього заповідного об’єкту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь