Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації 11.03.2020 провів третє виїзне обговорення проєкту Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області яке відбулось у м. Стрию

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації 11.03.2020 провів третє виїзне обговорення проєкту Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області яке відбулось у м. Стрию в районній державній адміністрації.

Участь в обговоренні взяли представники одного з найбільшого запропонованого кластеру (південого), куди включено 5 районів Львівської області та 6 міст обласного підпорядкування

В обговорені взяли участь керівники: Дрогобицької, Жидачівської, Миколаївської, Пустомитівської, Сколівської, Стрийської райдержадміністрацій та Дрогобицької, Бориславської Новороздільської,. Миколаївської міських рад, представники комунальних підприємств регіону та приватних підприємств діяльність, яка пов’язана з сферою поводження з відходами.

Після детального обговорення проєкту Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області та запропонованого кластеру, представники районів та міст надали свої пропозиції та озвучили проблемні питання, а саме:

– забезпечення роздільного сортування відходів;

– відсутність збуту вторсировини;

– відсутність нормативних документів у сфері поводження з відходами.

– поетапно здійснення рекультивації сміттєзвалищ що не відповідають нормам природоохоронного законодавства.

Заступник директора департаменту Максим Василишин запевнив, що усі пропозиції та зауваження будуть враховані у проєкті Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області, а також наголосив на проведенні більшої роботи органами місцевого самоврядування щодо інформування населення та проведення навчань у сфері сортування та поводження з відходами.

2 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь