У Червонограді обговорили проєкт Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області.

На виконання вимог Національного плану управління відходами до 2030 року заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Максим Василишин 06.03.2020 у місті Червоноград провів виїзне обговорення проєкту Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області.
Участь в обговоренні взяли представники кластеру визначеного Стратегією поводження з відходами Львівської області до 2030 року, зокрема керівники регіону: Червоноградської, Великомостівської, Радехівської міських рад, Сокальської, Жовківської, Радехівської райдержадміністрацій та керівники комунальних підприємств.


Як зазначив Максим Василишин, даний документ визначатиме конкретні потреби регіонів Львівської області щодо створення нової інфраструктури з переробки, утилізації та видалення відходів. Йдеться як про детальний аналіз поточної ситуації з управління відходами на місцях, так і перелік конкретних заходів із ліквідації відходів, їх переробки та повторного використання.
Після детального обговорення Регіонального плану управління відходами до 2030 року у Львівській області, представники районів та міст надали свої пропозиції до проекту, а саме:
– передбачити 100 % охоплення населених пунктів централізованим вивозом побутових відходів;
– забезпечення сортування відходів на первинній ланці;
– передбачити механізм ущільнення ТПВ, що дасть змогу суттєво зменшити навантаження на полігони ТПВ;
– підвищення екоосвіти у населення регіону щодо сортування та поводження з відходами.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь