У Білогорщі вшанували пам’ять головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Сьогодні, 5 березня, на вул. Білогорща, що у Львові відбулись заходи з вшанування головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича.
Присутні поклали квіти до пам’ятника Героєві, разом виконали Державний Гімн України, а духівництво здійснило чин панахиди. Опісля, відбулося громадське віче.
Участь у заході також взяли директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник та заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Микола Маланич.


Іван Собко, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, під час вшанування наголосив, що наша спільна перемога залежить від кожного з нас.
Нагадаємо, що саме тут, у Білогорщі, Роман Шухевич загинув 5 березня 1950 року. Цього року з моменту його смерті виповнюється 70 років.
«Сьогодні день 70-річчя, коли у нерівному бою Роман Шухевич поклав свою голову за волю і за кращу долю України, народу, всіх нас. Сьогодні ми відзначаємо не тільки день пам’яті Романа Шухевича. Але й попраді, день пам’яті усіх тих, які загинули. Тих, які вибрали шлях волі та незалежності. Вони боролися за перемогу майбутнього, перемогу українського народу. І перемогла ця ідея. Тепер ті самі хлопці, у жилах яких тече та сама кров, яка текла в жилах їх дідів та батьків, боронять нас на Сході», – наголосив син Романа Шухевича Юрій-Богдан Шухевич.

Довідково:

Роман Шухевич — український політичний і державний діяч, член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів та генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії. Народився 30 червня 1907 року у Львові. 5 березня 1950 року був убитий представниками радянського МДБ. Посмертно Романові Шухевичу було присвоєно звання Герой України.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь