Департаментом екології та природних ресурсів визначено основні напрямки фінансування природоохоронних заходів у 2020 році

Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації сформовано проєкт Переліку природоохоронних заходів, фінансування яких буде здійснюватися з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища  у 2020 році.

Їх реалізація розпочнеться після затвердження Львівською обласною радою відповідних змін до Програми охорони навколишнього природного середовища на 2016-2020.

Кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділяються на фінансування природоохоронних заходів, спрямованих на запобігання, зменшення або усунення забруднення навколишнього природного середовища, охорону, раціональне використання природних ресурсів і гарантування екологічної безпеки, які відповідають основним пріоритетним напрямкам державної політики в галузі охорони довкілля та стратегії розвитку Львівщини.

 

Головним пріоритетним напрямком фінансування з обласного фонду ОНПС залишається реалізація заходів, спрямованих на запобігання забрудненню поверхневих вод.  У 2020 році передбачається провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 9 населених пунктах, прокласти каналізаційні мережі в 6 населених пунктах загальною довжиною понад 7,0 км. Також буде проведено руслорегулюючі та берегоукріплюючі роботи на річках загальною протяжністю близько 3 км, захищено від підтоплення і затоплення 4 населених пункти, понад 525 га с/г угідь, 55 житлових будівель та 68 садиб, впорядковано 2 водойми.

Для розвитку природно-заповідного фонду, збереження біологічного та ландшафтного різноманіття заплановано розробити проекти створення 4 об’єктів ПЗФ, винести в натуру межі 6 об’єктів ПЗФ площею понад 201,0 га, створити 4 рекреаційних зони на територіях ПЗФ, упорядкувати територію 1 дендрологічного парку, провести роботи з реконструкції 2 парків та 2 лісорозсадників.

Крім цього, передбачено виконання заходів щодо зменшення накопичення та негативного впливу ТПВ, забруднення земель, залучення коштів міжнародної технічної допомоги на природоохоронну діяльність.

           

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь