Відбулася установча зустріч в рамках проєкту, який спрямований на збереження пралісів та старовікових лісів

Директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник взяв участь в установчій зустрічі в рамках проєкту «Підтримка довгострокових ініціатив природоохоронних територій щодо збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах з ціллю збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності», що реалізовується Українським товариством охорони птахів у співпраці із Франфуртським зоологічним товариством за фінансової підтримки Міністерства екології Німеччини. Зокрема, частина проєкту «Збереження Карпатських пралісів» реалізовується за підтримки Міжнародної кліматичної ініціативи з 2015 року. Фінансується з 2020 року. Бюджет – орієнтовно 1,5 млн євро. Передбачає виконання 7 завдань на території 4 областей України.


«Найважливішим для Львівської області, на мою думку, є підтримка створення, розробка планів управління, забезпечення функціонування і розвиток території національного природного парку «Бойківщина» – зазначив під час зустрічі Руслан Гречаник.

Варто зазначити, що також актуальним в рамках проєкту є моніторинг біорізноманіття, розширення території 9-и національних природних парків, розвиток громад і дружнього до довкілля підприємництва та підвищення екологічної свідомості місцевого населення.

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та Львівська обласна рада активно підтримують усі плановані заходи. Так, у 2016 році у Сколівському районі створено комплексні пам‘ятки природи «Козій» (216 га) та «Під Парашкою» (252 га), у 2019 – створено 4-и пралісові пам‘ятки природи на території Сколівського, Турківського і Дрогобицького районів: «Сможанська», (23,5 га), «Зубрицька» (26 га), «Тухлянська»(21,7 га), «Східницька» (34 га) та Національний природний парк «Бойківщина» (12240 га) у Турківському районі!

Дякуємо та бажаємо успіху Олегу Дудкіну, Стівену Райту, Василю Мочану, Зоряні Стоцько, Ганні Кузьо, Коріні Ван Кейзіл та всім, хто причетний до реалізації проекту!!!

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь