“Дерева треба садити саме ті, які приймуться і які потрібні”, – Руслан Гречаник

У цьому переконаний директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник.

Учора, 12 лютого, під час зустрічі підприємців закритого CEO Club Ukraine, представників локального Львівського бізнесу та управлінців Львівщини, Руслана Гречаника запросили до регіональної експертної ради всеукраїнської ініціативи “Мільйон дерев за 24 години”.

Підтримку від Львівської ОДА цій ініціативі задекларував заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод, підписавши спільний меморандум та етичний кодекс. Відтак, Львівщина 20 березня зобов’язалася висадити 250 тисяч дерев.

“Щороку перед Великоднем ми робимо всеукраїнську толоку. Там беруть участь майже тисяча осіб. Цьогоріч будемо раді долучитися до акції “Мільйон дерев за 24 години”. Також ми маємо певні контакти з власниками розсадників, можемо запросити їх до акції на певних умовах. Що стосується держлісгоспів, лісівники ліс садять щороку, не варто знецінювати їхню роботу. Долучити їх до акції – це дуже добре. Та, мені здається, нам важливіше зосередити увагу на мегаполісах, отримати дозволи від управлінь екології, благоустрою, щоб висадити якнайбільше дерев на урбанізованих територіях. Тому що тут ми маємо найбільше забруднення повітря. У природних умовах, маю велике застереження: ми мусимо відмовитися від інтродуцентів, тобто видів, які не притаманні цим територіям. Бо потім, наприклад, дуб червоний витісняє аборигенні види. У межах міста це, звісно, можна”, – зазначив Руслан Гречаник.

Також він пояснив, що за день двоє людей можуть висадити до 500 дерев. Цифра – середньостатистична, бо все залежить ще й від грунтів. У тверді грунти садити дерева, звісно, важче.

Нагадаємо, ініціативу “Мільйон дерев за 24 години” запропонувала ГО “Озеленення України”, Книга рекордів України, її координаторка Анна Крисюк та співзасновник CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук. На Львівщині амбасадором акції є ГО “Добро.Дій” та її засновник Ігор Дулин. Ініціатива має на меті висадити до осені 100 мільйонів дерев у 100 країнах світу. Поміж весною і осінню планується низка просвітницьких екозаходів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь