Водно-болотні угіддя (ВБУ) і біорізноманіття – тема 2020 року!

До всесвітнього дня Водно-болотних угідь, який щорічно відзначають 2 лютого, установи природно-заповідного фонду Львівщини у лютому провели еколого-просвітницькі заняття та бесіди.
У 2020 році Всесвітній день водно-болотних угідь відзначається під девізом “Водно-болотні угіддя і біорізноманіття”, аби підкреслити важливість водно-болотних угідь як середовища існування різноманітних видів рослин і тварин.


Зокрема:

  •  НПП «Північне Поділля» для студентів Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича 06 лютого 2020 року організували та провели еколого-пізнавальне заняття «Водно-болотні угіддя та біорізноманіття» в урочищі Бугаї, що на околицях міста Броди.
  • екоосвітяни Яворівського НПП провели захід для учнів 6-Б, 7-А класів ОЗ «Івано-Франківська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Івана Франка».
  • працівники РЛП «Равське Розточчя» провели еко-урок: «Біорізноманіття водно-болотних угідь» для учнів 11 класу НВК Рава-Руська гімназія.
  • адміністрація РЛП “Верхньодністровські Бескиди” до Всесвітнього дня водно-болотних угідь провели лекцію у 8-Б класі Старосамбірської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.
  • НПП «Сколівські Бескиди» 04.02.2020 у НВК при Крушельницькій ЗЗСО I-II ст. проведено заняття з елементами відео презентації, присвячене до «Дня Водно-Болотних угідь».

Головна ідея проведених заходів – активно пропагувати збереження водно-болотних рослин і тварин своєї місцевості та у заклику – «Не пошкодь!»

Варто зазначити, що заходи приурочені Всесвітньому дню водно-болотних угідь, покликані привернути увагу громадськості та урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання збалансованого розвитку нашої планети.

Конвенція про водно-болотні угіддя, що має міжнародне значення переважно як місця проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 року в м.Рамсар (Іран), з того часу відома як Рамсарська конвенція.

Основною метою цієї Конвенції є збереження та раціональне використання водно-болотних угідь як засобу досягнення збалансованого розвитку в усьому світі. Всесвітній день водно-болотних угідь було вперше відзначено в 1997 році.У 1971 році Рамсарську конвенцію підписали 18 держав, у 2000 році –119, на цей час до неї приєдналося 159 держав.

#worldwetlandsday2020

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь