Відбулося засідання комісії з питань екології та природних ресурсів громадської ради при ЛОДА

29 січня відбулося засідання комісії з питань екології та природних ресурсів Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації.
Серед запрошених – керівники кафедр екології вищих навчальних закладів області, представники департаменту екології та природних ресурсів і природоохоронних установ.
У фокусі уваги учасників питання екологічної освіти і виховання, а також участь наукових установ у формуванні екологічної політики області.
Дискусія відбулася довкола питання формування взаємовідносини між внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами, а також учасниками освітнього процесу, підвищення якості навчальних практик та можливостей для студентів.
«Кожен студент має можливість пройти навчальну практику, стажування або поволонтерити в департаменті екології та природних ресурсів, природоохоронних установах, найбільших підприємствах-забруднювачах, тим самим розширити горизонти і розуміння практичної сторони роботи екологів. Також ми запрошуємо науковців до активнішої участі до формування екологічної політики області та реалізації природоохоронних проєктів», – наголосив Руслан Гречаник.
Керівники кафедр екології наголосили на обов’язковості запровадження в навчальних закладах освітніх програм, спрямованих на сталий розвиток, які формують у дітей вміння розумно ставитися до довкілля.
Практиками, здобутками та слабкими сторонами в екоосвіті поділилися фахівці природоохоронних установ – природного заповідника «Розточчя», національних парків «Північне Поділля», «Сколівські Бескиди» та Яворівського. Екоуроки, майстер-класи, екскурсії, практичні заняття, тематичні вечори, фестивалі, вікторини, екологічні ігри, організація заходів присвячених подіям екологічного календаря, тренінги, круглі столи, конкурси – форми поширення екологічної інформації серед дошкільнят, учнівської та студентської молоді, громадськості. Для підвищення якості екоосвітніх заходів необхідно вирішувати питання створення чи розширення екопросвітницьких центрів, придбання сучасної техніки, облаштування екоосвітніх просторів.
Також учасників засідання поінформували про хід реалізації проєкту “РовеЛове Розточчя – разом попри кордони”, який фінансується реалізовується Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь