Подаруй ялинці життя

В рамках проведення традиційної Всеукраїнської екологічної акції “Збережи ялинку” екоосвітяни установ природно-заповідного фонду Львівщини активно долучаються до акції та спільно з учнями закликають берегти окрасу лісу – ялинку.

Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки ялин та сосен, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на штучні, композиції з гілля та підручних матеріалів.

Так, екоосвітяни регіонального ландшафтного парку “Верхньодністровські Бескиди” провели заняття з учнями 1-А класу Старосамбірської ЗСШ №1. Діти слухали розповіді про збереження живих красунь, співали, танцювали, робили міні-ялинки з вторинної сировини, а саме дроту.

Екоосвітяни НПП “Північне Поділля” провели еколого-пізнавальне заняття для учнів 1-5 класів Берлинської ЗОШта учнів школи Св. Йосифа, що діє при монастирі Чесного Хреста Св. Дем’яна, що у місті Золочів. Разом із школярами виготовляли альтернативу живій ялинці – новорічні прикраси із природніх матеріалів та вторинної сировини. Діти мали можливість переконатися у тому, що новорічний настрій можна створити навіть без зрубаного хвойного деревця.

Фахівець із екологічної освіти РЛП «Равське Розточчя» завітала у бібліотеку села Річки, де провели майстер клас із виготовлення новорічного віночка з паперу для маленьких читачів та наголосила на важливості збереженя лісової красуні.

Екоосвітяни установ природно-заповідного фонду закликають не лише маленьких мешканців Львівщини, а й дорослих, берегти життя лісових красунь.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь