Підгодовуємо птахів взимку

Коли в повітрі вже є відчуття новорічних свят найменші члени кожної сім’ї хочуть зробити щось добре для природи, а саме підготувати птахів.
Зимою пернаті потребують нашої допомоги, щоб вижити в найважчі часи. Та допомагаючи птахам, – важливо робити це правильно, щоб не завдати шкоди їхньому здоров’ю.

Дикі птахи протягом усього року здатні самостійно знаходити собі їжу, але під час суворої зимової погоди птахи можуть втратити доступ до їжі і досить швидко померти від голоду. Саме тоді доречно підгодовувати птахів.

Щоб підгодовувати птахів необхідне виконання хоча б однієї з умов:

– наявність сніжного покриву: під масивним шаром снігу птахам складніше знайти їжу;

– утворення криги на поверхні землі і на гілках дерев (ожеледь): при такій погоді роздобути харчування птахам практично неможливо;

– сильні морози (-10 °С і нижче): в такі періоди кормова база скорочується, а організм птахів вимагає більше харчування, щоб пережити холод.

Протягом складних погодних умов необхідно забезпечити безперервне підгодовування птахів. Особливо важливо допомагати кормом у другій половині зими, коли більша частина ягід з’їдена або замерзла.

Щоб не нашкодити птахам, потрібно уважно поставитися до підбору продуктів, якими ви будете наповнювати годівниці.

Не можна готувати птахів хлібом, пшоном, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами! Ці продукти дуже шкідливі для птахів, і можуть привести їх до смерті!

До продуктів, які підходять для підгодовування птахів належать: пшенична та кукурудзяна крупа, несмажене та несолоне насіння соняшника, просо, пшениця, перловка, квасоля, чечевиця, вівсянка, льон, горох. Чимало птахів люблють поласувати несолоним салом. Великі птахи їдять порізаний кубиками гарбуз, моркву, якісний корм для собак.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь