Яворівський національний природний парк з робочим візитом відвідав заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод

Сьогодні заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод та директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник відвідали Яворівський НПП та ознайомилися з роботою природоохоронної установи.

 

Також, оглянули хід виконання робіт з будівництва еколого-просвітницького центру в рекреаційній зоні «Верещиця» та роботи з розвитку інфраструктури велотуризму в регіоні Розточчя.

Проект фінансується Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 у рамках Європейського інструменту сусідства.

Партнерами проекту є Департамент екології та природних ресурсів Яворівський національний природний парк, Асоціація органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна», Люблінське воєводство, Гміна Замость, Розточанський парк народовий.

Реалізація такого проекту сприяє налагодженню співпраці між Україною та Республікою Польща у галузі збереження природньої та культурної спадщини.

В рамках проекту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на:

– створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі (на території України та Польщі);

– маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів;

– підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ;

– промоцію екотуризму тощо.

Ключовим заходом проекту з української сторони є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку.

Будівля спроектована за найсучаснішими технологіями енергозбереження, з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій.

Важливим є те, проект реалізовується на території української частини біосферного резервату “Розточчя”, який рішенням МАБ ЮНЕСКО включено до всесвітньої мережі біосферних резерватів.

На зустрічі обговорили питання перспективи розвитку Яворівського НПП, насамперед в частині розширення його території, а також шляхи вирішення проблеми функціонування рекреаційних водойм.

Юрій Холод високо оцінив діяльність парку у сфері еколого-просвітницької роботи та популяризації природної і культурної спадщини Розточанського краю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь