Збережемо первоцвіти для майбутнього

Настала календарна весна, а перші провісники весни – первоцвіти уже дають про себе знати та все ж чекають остаточного пробудження. У багатьох країнах підсніжник білосніжний (звичайний) і білоцвіт весняний називають ключами від весни.

Проте разом з природою, від зимової сплячки прокидаються і збирачі квітів, які у великій кількості заготовляють їх і збувають тим, хто ще не усвідомлює важливості збереження довкілля, хто сприяє квітковому бізнесу заради короткочасного споглядання провісників дикої природи. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж ушкоджуються сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, рослини нівечаться повністю.

Милуймося квітами зараз і бережімо первоцвіти, щоб їх могли побачити інші. Найкращий спосіб поділитися красою квітування цих весняних рослин – сфотографувати їх або намалювати. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті природного угрупування, є їх невід’ємною частиною і потребують нашого захисту.

Червонокнижні види рослин такі, як білоцвіт весняний, підсніжник білосніжний, шафран Гейфелів, рябчик шаховий тощо не тільки несуть естетичну насолоду, а й напоюють своїм нектаром, годують пилком і насінням мешканців лісу, лікують їх і нас.

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації з метою охорони первоцвітів, недопущення їх заготівлі для продажу просить мешканців Львівщини звертатись у Державну екологічну інспекцію у Львівській області за номером телефону: 2387370 чи у Головне управління Національної поліції у Львівській області за коротким номером 102 для збереження природного біорізноманіття.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь