Збережемо біорізноманіття!

Сьогодні, 22 травня, весь світ відзначає Міжнародний день біорізноманіття основним гаслом якого у 2019 році є «Наше біорізноманіття, наша їжа, наше здоров’я».

Головним завданням Міжнародного дня біорізноманіття є привернути увагу громадськості до проблем безповоротного зникнення на Землі багатьох представників флори та фауни. Цьогоріч Міжнародний день зосереджується на біорізноманітті як фундаменті нашого харчування та здоров’я, а також на ключовому каталізаторі для трансформації харчових систем та відповідно покращення здоров’я людей.

За останні 100 років, більше ніж 90 % сортів рослин зникли з полів фермерів. Породи багатьох тварин втрачено, а на територіях 17 головних у світі рибальських угідь здійснюється рибальство на межі сталих лімітів.

Зв’язки між біорізноманіттям, екосистемами та наданням вигод для здоров’я людини глибоко закріплені в Стратегічному плані щодо біорізноманіття на 2011-2020 роки. Вони займають центральне місце у порядку денному для сталого розвитку. Це зосередження на взаємозв’язку біорізноманіття , продовольчих систем та охорони здоров’я дає можливість обговорювати шляхи підтримки процесу для створення рамок глобального біорізноманіття після 2020 року та допомагати «схилити криву втрати біорізноманіття до 2030 року». У зв’язку з цим, Конвенція про біорізноманіття спільно з низкою партнерів, включаючи ВООЗ, ФАО, ЮНІСЕФ, ЮНЕСКО, а також інші організації працюють разом для визначення трансформаційних дій через глобальні продовольчі системи для просування досягнень у підтримці біорізноманіття, клімату, охорони здоров’я та інших відповідних Цілей Сталого розвитку.

Інформація щодо Конвенції про біорізноманіття та Міжнародного дня біорізноманіття розміщена на сайті Конвенції https://www.cbd.int

На сьогодні в межах області функціонує 374 території та об’єкти природно-заповідного фонду, площею 170,9 тис. га, основним завданням яких є збереження природного середовища. На частку заповідного фонду припадає 7,8 % території області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь