Запрошуємо школярів Львівщини долучитися до екологічного проекту «Розвиток екокультури: від особистості до суспільства»

Науково-аналітичний журнал «Наша перспектива» розпочав реалізацію проекту «Розвиток екокультури: від особистості до суспільства». В рамках екопроекту передбачено проведення для школярів Львівщини конкурсів у таких номінаціях:

I. Малюнки екологічної тематики (формат А-4, A-3, A-2);

ІІ. Екоплакати (формат А-3), які б в дотепній, серйозній чи іншій формі стимулювали дітей і дорослих не забруднювати навколишнє природнє середовище чи не вчиняти інших порушень екокультури (із наведенням влучних мотиваційних закликів, різних видів зображень чи інфографіки тощо);

ІІІ. Презентації (10-20 слайдів, створених у програмі MS PowerPoint) або мотиваційні відеоролики (2-7 хвилин)про екологічні проблеми України чи світу, вітчизняний чи зарубіжний досвід їх подолання, або інші аспекти екологічної проблематики;

IV. Cпособи (опис та обгрунтування ідеї, презентація-представлення для потенційних інвесторів) розв’язання сміттєвої проблеми у Львові, Львівській області чи Україні загалом(на 2-10 сторінок формату А-4 у файлі, створеному в програмі MS Word; шрифт Times New Roman, розмір шрифта 14, міжрядковий інтервал 1,5; можуть містити фото, рисунки, схеми тощо; презентація до 10 слайдів, створена у програмі MS PowerPoint).

Суперприз для переможців в четвертій категорії екоконкурсу – безкоштовне вивчення протягом трьох місяців у Tech StartUp School курсів «ІТ для дітей», «Robo Craft 1.0 для дітей» або «Астрономія для наймолодших», а також ще декілька неймовірних можливостей!

ЕТАПИ КОНКУРСУ:

1. До 31 жовтня 2018 р. надсилання листа з прикріпленою анкетою учасника та файлом з оцифрованим малюнком чи плакатом (якісно відсканованим або сфотографованим для розміщення на інтернет-ресурсі), файлом з презентацією чи відеороликом або файлами з описом та обгрунтуванням і презентацією способу вирішення сміттєвої проблеми на електрону пошту ecoculture2018@gmail.com з вказанням в темі першого слова категорії екоконкурсу і прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта. Бланк анкети Ви зможете завантажити з фейсбук-сторінки проекту після 14 вересня.

2.До 5 листопада 2018 р. тим, хто до 31 жовтня 2018 р. включно надсилав файли з малюнками чи плакатами, потрібно обов’язково залишити в директора школи їх паперові оригінали у прозорому файлі (щоб не пошкодились), і ми до 9 листопада 2018 р. їх зберемо, щоб представити роботи фахівцям з мистецтва, а кращі з них предати на виставки малюнків. На звороті малюнка чи плаката вкажіть П.І.П. автора, клас, номер школи, електронну пошту.

3.В листопаді 2018 року відбуватиметься голосування на окремому інтернет-ресурсі за конкурсні роботи (в розрізі чотирьох категорій) завдяки чому будуть визначені переможці (три призові місця в кожній категорії), яких чекатимуть цікаві й корисні призи (передплата дитячих пізнавальних журналів; оплата гуртків чи курсів; книги; спортінвентар тощо), а також цікаві подарунки від партнерів проекту у додаткових престижних номінаціях у кожній категорії (в розрізі вікових груп 1-2; 3-4; 5-6; 7-8; 9-10; 11-12 класи).

4.У першій половині грудня 2018 р. підбиватимуться підсумки інтернет-голосування і буде оголошено переможців у кожній з чотирьох категорій екоконкурсу. А також названо роботи-призери у додаткових номінаціях, визначених партнерами конкурсу.

5. У другій половині грудня 2018 р. – першій половині січня 2019 р. ми нагороджуватимемо переможців оголошеного нами екоконкурсу.

P.S. ВАЖЛИВА ВИМОГА КОНКУРСУ:

Конкурсні роботи виконують самостійно школярі-конкурсанти, а не їхні батьки, рідні, знайомі чи друзі!!! Конкурсні роботи мають бути авторськими, тобто не можна надсилати роботи, виконані кимось іншим. Надсилаючи анкету та конкурсну роботу, школяр-автор та його батьки підтверджують, що робота виконана конкурсантом самостійно і дають команді проекту згоду на обробку інформації про автора, оприлюднення робіт на інтернет-ресурсах і в соцмережах для голосування, поширення їх як зразків креативності школярів, освітніх, мотиваційних та інших корисних цілей в Україні та за її межами.

Один школяр може надіслати по одній роботі в кожну з чотирьох категорій екоконкурсу в рамках екопроекту. Конкурсант повинен практикувати роздільне сортування сміття вдома (хоча б окремо папір, пластик, скло) і викидання у різні смітники на вулиці, а після встановлення різнокольорових контейнерів у школі – дотримуватися й там цієї корисної звички.

Цікаві буклети про правила сортування твердого побутового сміття Ви зможете скачати з фейсбук-сторінки проекту після 14 вересня. Кожна конкурсна робота надсилається окремим листом електронною поштою та з окремою, заповненою анкетою із зазначенням в темі листа відповідної категорії екоконкурсу та П.І.П. конкурсанта.

Усі роботи просимо подавати лише українською мовою. Свої питання пишіть на електрону поштуecoculture2018@gmail.com. або на фейсбук-сторінку проектуhttps://www.facebook.com/169227480447629.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь