Заповідні ділянки НПП «Північне Поділля» відвідали школярі-туристи Підгорецького НВК

Днями представники НПП «Північне Поділля» провели природознавчу мандрівку туристичним маршрутом, який прокладений комплексною пам’яткою природи «Триніг», для школярів старших класів Підгорецького НВК Бродівського району Львівщини.

Під час мандрівки школярі ознайомилися з природними та геологічними особливостями заповідної території. Зокрема інтерпретатори природи НПП «Північне Поділля» продемонстрували юним мандрівникам водне джерело, що є витоком річки Стир, розповіли про тваринний та рослинний світ цієї пам’ятки природи. Школярі-мандрівники мали нагоду побачити як зростають розкішні буки-велетні та доторкнутися до них.

Також юні мандрівники побували на найвищі вершині цієї заповідної ділянки – горі Збараж, висота якої дорівнює 410 м над рівним моря, оглянули велетенські закам’янілі останці химерних форм, що поруч із вершиною гори та на сусідніх вершинах. Неабияке захоплення викликали у школярів оглядини печери-гроту.

Також нагадуємо, що всі охочі мають можливість пройти стежками НПП «Північне Поділля», для організації мандрівки потрібно зателефонувати до Михайла Микитовича (номер телефону, 0667508064).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь