Запобігання отруєнню медоносних бджіл

Збереження корисної флори і фауни, недопущення пошкодження рослин, погіршення їх стану та забруднення продукції рослинного походження і довкілля засобами захисту рослин повинні бути однією з пріоритетних елементів безпечного поводження з засобами захисту рослин. Кожне використання пестицидів для захисту рослин повинно бути обґрунтованим та доцільним.

Для запобігання випадків отруєння бджіл під час обробітку сільськогосподарських культур необхідно дотримуватися Закону України „Про бджільництво”, Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл, Державними санітарними правилами “Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві” ДCанПіН 8.8.1.2.001-98 та інших нормативно-правових документів.

Департаментом агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації для запобігання отруєнню бджіл розроблено спеціальну пам’ятку для аграріїв. В ній зазначено інформацію про необхідні заходи перед використанням хімічних речовин під час ведення сільського господарства.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь