За спалювання сухої рослинності штрафують винних

На зважаючи, що спалювання сухої рослинності чи її залишків шкідливо впливає на навколишнє середовище і людину, зокрема, населення області, на жаль, продовжує цю згубну традицію.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації станом на сьогодні в області зафіксовано 319 пожеж загальною площею 174,794 га, з них в межах торфовищ 39 на площі 34,3042 га.

Державною екологічною інспекцією у Львівській області винесено постанови на 138 осіб згідно ст.77, 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, на суму – 23545 грн. Найбільше порушників зафіксовано у Жовківському районі – 34 особи, Пустомитівському – 13 та Мостиському – 12.

Застерігаємо, що спалювання сухої рослинності чи її залишків є екологічним лихом.

У вогні горять гнізда птахів, їх потомство, тварини, які живуть на полях і пасовищах, знищується родючий шар ґрунту тощо. Разом з димом у повітря, а потім і у людські легені потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окиси азоту та канцерогенні сполуки. З сухою рослинністю також, на жаль, часто горить побутове сміття, яке істотно підсилює забруднення атмосфери.

Водночас зазначаємо, що Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає про високу пожежну небезпеку (4 клас) 23-25 травня 2018 року у північній половині Львівської області та м.Львові.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь