За спалювання оштрафовано вже більше сотні осіб

На зважаючи, що спалювання сухої рослинності чи її залишків шкідливо впливає на навколишнє середовище і людину, зокрема, населення нашої області продовжує цю згубну традицію.

За інформацією департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації станом на сьогодні в області зафіксовано 280 пожеж загальною площею 142,3735 га, з них в межах торфовищ 18 на площі 5,2722 га.

Державною екологічною інспекцією у Львівській області винесено постанови на 125 осіб згідно ст.77, 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Водночас застерігаємо, що спалювання сухої трави чи її залишків є справжнім екологічним лихом.

У вогні згоряють гнізда птахів, їх пташенята, тварини, які живуть у траві на пасовищах, плазуни, знищується родючий шар ґрунту тощо. Разом з димом у повітря, а потім і у людські легені потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окиси азоту та канцерогенні сполуки. З сухою рослинністю також, на жаль, часто горить побутове сміття, яке істотно підсилює забруднення атмосфери.

Також нагадаємо, що 4 травня, під головуванням Віце-прем’єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка відбулось засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо запобігання та протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях у літній період, а також стану підготовки місць масового відпочинку людей на водних об’єктах під час якої Львівська обласна державна адміністрація звернулася з пропозицією до уряду про збільшення штрафів за спалювання сухостою.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь