З 1 квітня до 15 червня триватиме сезон тиші!

З метою здійснення охорони середовищ існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин, у період з 1 квітня по 15 червня щорічно встановлюється період тиші.

У цей час, відповідно до ст. 39 Закону України “Про тваринний світ”, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовищ існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин. Прицьомузазначені суб’єкти спільно з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, центральним органомвиконавчоївлади,що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, органом місцевого самоврядування вживають заходів щодо визначення місць розмноження диких тварин та своєчасно інформують населення про правила поведінки, яких необхідно дотримуватися в таких місцях.

За порушення вимог вищезазначеної статті передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Депаратмент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає до неухильного дотримання закону та дбайливого ставлення до тваринного світу!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь