Яворівський природний парк отримає міжнародну допомогу для покращення благоустрою та технічного оснащення

Сьогодні, 2 лютого, під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України та Кредитної Установи для Відбудови (KfW, Німеччина), відбулось підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між виконавцем проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» (АГТ ГРУП АГ) та реципієнтами – директорами восьми цільових природно-заповідних територій. Серед підписантів Меморандуму – директор Яворівського національного природного парку Михайло Біляк.

Як розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, у випадку отримання міжнародної допомоги, вдасться покращити матеріально-технічну базу парку, оновити територію та вирішити окремі земельні питання.

«Завдяки реалізації проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», природоохоронні установи отримають закуплені для них автомобілі, уніформу, тощо, а також зможуть розвинути інфраструктуру природно-заповідних територій», – зазначив Руслан Гречаник.

Після підписання всіма сторонами, Меморандум передадуть у Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, щоб зареєструвати цільові природно-заповідні території проекту як реципієнтів.

«Підписання цього Меморандуму дозволить визначити національні парки реципієнтами даної допомоги і таким чином забезпечить їх повноцінну участь у проекті та можливість отримувати міжнародну допомогу», – розповів заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко.

Зазначимо, що підписання Меморандуму є обов’язковою умовою для отримання міжнародної допомоги в межах проекту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», для реалізації якого уряд Німеччини через Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ), надав грант у розмірі до 14 млн євро.

Метою проекту є покращення управління та ефективності восьми цільових природно-заповідних територій в Україні, а також підвищення або підтримка на високому рівні прихильного ставлення до природно-заповідних територій серед місцевих громад.

Довідково

Проект «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» впроваджується в рамках Німецької фінансової співпраці (FC) за фінансової підтримки Німецького міністерства економічної співпраці та розвитку (BMZ) через Банк розвитку KfW. Міністерство екології та природних ресурсів України відповідає за загальне впровадження та діяльність проекту. Проект виконує міжнародний консорціум, до складу якого входять AHT GROUP AG (очолює консорціум), WWF Дунай-Карпатська програма, Франкфуртське зоологічне товариство та Українське товариство охорони птахів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь