XVI Міжнародна науково-практична конференція «Ресурси природних вод Карпатського регіону»

25–26 травня 2017 року в Національному університеті «Львівська політехніка» проходить XVI Міжнародна науково-практична конференція «Ресурси природних вод карпатського регіону».

Метоюконференціїє розгляд проблем раціонального використання й охорони природних вод Карпатського регіону і кооперація інтелектуально-фахового потенціалу з розв’язання цих питань.

Організаторами конференції є Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна державна адміністрація, Національний університет “Львівська політехніка”, Львівський національний університет імені Івана Франка, Представництво Польська академія наук Польщі в Києві, Інститут геології і геохімії горючих копалин НАН України, Український союз промисловців і підприємців, Комісія з питань охорони навколишнього середовища, ПАТ “Компанія Ензим”.

Тематика конференції:

  • Ресурси природних вод та їх екологічний стан;
  • Рекреаційно-бальнеологічний потенціалКарпатського регіону;
  • Водопостачання та проблеми раціонального використання прісних вод;
  • Сучасні методи і технології очистки та утилізації стічних вод;
  • Вода і здоров’я людини;
  • Проблеми охорони транскордонних водних басейнів;
  • Правові та економічні аспекти збереження і використання ресурсів природних вод;
  • Гідроенергетичні ресурси;
  • Інтеграція у вирішенні проблем охорони природних вод Європейського Союзу.

Під час конференції департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації презентував доповідь «Водокористування та поводження із стічними водами у Львівській області. Плани розвитку та інвестиційні проекти».

Учасники конференції ознайомилися із роботою облдержадміністрації щодо зменшення забруднення водних об’єктів скидами стічних вод. Начальник відділу регулювання використання водних ресурсів та надр Костянтин Орловський доповів про перелік об’єктів, які отримають фінансування з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища та напрацювання Департаменту в галузі залучення міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, у 2017 році з обласного екологічну фонду виділять рекордні 24,4млн гривень на будівництво, реконструкцію чи ремонт споруд для очищення стічних вод, системи роздільної каналізації, каналізаційних мереж і споруд. За вказані кошти буде проведено реконструкцію очисних споруд в містах Дрогобич, Моршин, Великі Мости, Кам’янка-Бузька, Бібрка, смЖвирка, смт Краковець, смт Лопатин, а також будівництво та ремонт каналізаційних мереж в містах Новояворіськ, Новий Калинів, Сокаль, смт Краковець, селах Домажир та Пасіки-Зубрицькі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь