Вітаємо зі всесвітнім днем охорони навколишнього природного середовища!

Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища – одне з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається 5 червня в більш ніж 100 країнах світу, починаючи з 1973 року. Оскільки 15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, яке підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища.

До цієї значимої справи залучена велика когорта відданих, професійних та небайдужих людей: працівники екологічних структур, науковці, громадські діячі. Кожен з них робить свій внесок у збереження чистоти повітря, ґрунтів, річок та водоймищ.

Природа не визнає кордонів: забруднення повітря і водних ресурсів має транскордонний характер, а деякі особливо цінні, унікальні природні комплекси, території належать кільком державам. Ми повинні усвідомити, що зберегти природу в стані, придатному для життя людини, можна тільки загальними зусиллями населення всієї Землі.

Нам варто задуматись… У цей день давайте подивимось навкруги та вирішимо для себе – що кожен з нас повинен зробити заради збереження всіх видів життя на Землі? А відповідь впровадимо шляхом власної працьовитості, відданості, самовиховання та любові до природи.

Вітаємо всіх з Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища та закликаємо берегти все живе, що нас оточує, бо від нас залежить як житимуть наступні покоління.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь