Відмовтесь від поліетиленових пакетів!

З використанням поліетилену у побуті вже давно борються активісти у всьому світі. Трильйони тонн поліетилену щороку опиняються на смітнику, заражаючи землю токсичними речовинами. Однак, в Україні ж поки немає жодного закону, який би обмежував продаж або ж взагалі заборонив продавати поліетиленові пакети.

Закликаємо зменшити використання або взагалі відмовитись від них та нагадуємо про шкоду пластикових пакетів для довкілля:

– Природним шляхом вони розкладаються на протязі 100- 500 років, тому, якщо не зменшити їх виробництво, вся планета незабаром буде засмічена використаними пакетами.

– Спалювати таке сміття небезпечно. У процесі горіння в атмосферу викидається величезна кількість канцерогенів, які забруднюють повітря та руйнують озоновий шар.

– Вторинна переробка відходів розвинена слабо, через неї проходить 1 % поліетилену на планеті.

Крім цього, легкі пакети миттєво переносяться вітром на значні відстані, забруднюючи річки, ліси і гори. Тонни пластику щорічно потрапляють у Світовий океан, утворюючи сміттєві «острови», розмір яких щорічно збільшується. Загальна площа скупченого сміття вже перевищує розміри території США. Пластикові пакети — причина загибелі ссавців, птахів і риб. Яскраву упаковку вони приймають за їжу, проковтують і гинуть.

Отож, аби зменшити негативний вплив на довкілля необхідно скоротити використання пакетів з пластику та замінити їх екологічимиі сумками, зробленими з натурального матеріалу. Вони легкі, зручні і ними можна користуватися тривалий час. Продукти харчування чи готові страви у супермаркетах можна ставити у принесені з собою контейнери та тканинні мішечки. Навіть повторне використання одного і цього ж пакету кілька разів зменшить шкідливий вплив на довкілля!

Очистимо землю від токсичного сміття, повернемо чистоту і здоров’я планеті! Адже це наш єдиний і неповторний дім!

Джерело: Державна екологічна інспекція у Львівській областіhttp://dei.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1603&Itemid=145

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь