Відбувся екологічний табір «Зелений мир»

У м. Перемишляни при церкві св.Миколая за сприяння департаменту екології та природних ресурсів відбувся християнський екологічний табір для дітей віком 7 – 12 років “Зелений мир”. Участь у екотаборі, який тривав з 18 по 22 червня, взяло близько 120 дітей. Однією з організаторів табору є ековолонтер Ганнуся Кисіль.

У питанні виховання, моралі, освіти, просвіти, збереженні і розвитку природної спадщини завдання держави та церкви співпадають. Головна тема цьогорічного табору чисте довкілля.

Протягом тижня діти роздумували над створенням світу, його красою і порядком, встановленим Богом. Багато дискутували про те, як сталося так, що наша природа почала гинути.

Під час походу на Лису гору в с.Боршів учасники мали можливість дізнатися багато цікавого про ліс і його екологічне значенняводоохоронну, захисну, санітарно-гігієнічну, оздоровчу, рекреаційну, естетичну, виховну та інші важливі функції.

Також під час дня «води»таборовики побували у с. Коросно та побачили, як вода з природного середовища потрапляє до кранів їх помешкань.

У таборі діти вчилися сортували сміття і,для кращого розуміння, мали можливість практично перевірити свої знання завдяки екозошитам “Сортуй відходи правильно”, які були надані департаментом екології та природних ресурсів.

Для кращого формування екозвичок, організатори екотабору власноруч пошили екоторби, які отримала дітвора та розмалювала власноруч.

Після цього табору учасники однозначно замисляться над питанням про наше довкілля, про християнський обов’язок кожної людини в питанні його збереження.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь