Відбувся Екологічний Форум, присвячений поводженню з відходами

20.04.2017 р. у приміщенні Львівської торгово-промислової палати відбувся Екологічний Форум «Поводження з відходами. Цивілізаційні виклики».

На форумі департамент екології та природних ресурсів ЛОДА представляли директор департаменту Гречаник Р.М. та начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами Сорока Н.Л.

Директор департаменту зазначив, що захист навколишнього природного середовища та здоров’я людини від негативного впливу відходів є одним з основних принципів державної політики у сфері поводження з відходами Львівської облдержадміністрації та наголосив, що керівництво області розгляне пропозиції представників бізнесу, які планують здійснювати діяльність у сфері переробки відходів на території області.

На форумі виступили суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність у сфері переробки відходів, науковці, представники влади та експерти Міністерства навколишнього середовища Чеської Республіки і делегати чеських компаній по переробці відходів. Експерти Міністерства навколишнього середовища Чеської Республіки поділилися досвідом у питаннях побудови стратегії та планів у поводженні з відходами у Чеській Республіці, зробили огляд європейських джерел фінансування, торкнулися питання технологій переробки та представили механізми забезпечення збирання пакувальних відходів в рамках розширеної відповідальності виробника.

Метою Екологічного Форуму було просування в Україні передових світових технологій у сфері поводження з відходами, залучення інвестицій у сферу переробки відходів у Львівську область та ознайомлення з альтернативними підходами до розв’язання проблем з відходами, пропаганда екологічної культури у населення, налагодження конструктивної взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, представників науки, бізнесу та громадськості.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь