ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ БАСЕЙНОВОЇ РАДИ РІЧОК ЗАХІДНОГО БУГУ ТА СЯНУ

Сьогодні, 7 травня 2019 року, у приміщенні Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну було проведено засідання Басейнової ради річок Західного Бугу та Сяну.

У засіданні взяли участь 17 членів Басейнової ради, а також органи місцевого самоврядування, громадські діячі, представники «Укргазбанку» та представники виробників обладнання та систем контролю рідин.

На засіданні розглядались наступні питання:

Про розробку Плану управління суббасейнів річок Західного Бугу та Сяну району річкового басейну Вісли.

Вплив комунальних підприємств на якісний стан поверхневих вод в суббасейнах річок Західний Буг та Сян. Шляхи оптимізації.

Практика залучення кредитних та коштів МТД на будівництво, розширення та модернізацію очисних споруд та систем каналізаційних мереж.

Моніторинг вод, презентації виробників обладнання та систем контролю рідин.

Визначення дати святкування Дня Західного Бугу та Сяну.

Проведення дитячо-юнацького басейнового конкурсу.

Були прийняті наступні рішення:

  1. Підготувати звернення до Облвсних рад і адміністрацій Львівської та Волинської областей щодо фінансування розробки Плану управління суббасейнів річок Західного Бугу та Сяну району річкового басейну Вісли.
  2. Підготувати звернення на Міністерство екології та природних ресурсів України щодо фінансування з державного фонду охорони навколишнього середовища заходів з реконструкції будівництва та реконструкції очисних споруд в басейнах Західного Бугу та Сяну.
  3. Відзначення Дня Західного Бугу та Сяну – 14 серпня.
  4. Проведення дитячо-юнацького басейнового конкурсу «Мальовничі річки Західного Бугу та Сяну».
  5. Представлення на кожному засіданні Басейнової ради звіту з виконання попереднього протоколу засідання Басейнової ради.
  6. На наступному засіданні Басейнової ради розглянути проблему забруднення вод мікропластиком.
  7. Та інші рішення, що будуть висвітлені в протоколі.

Довідково:

18 грудня 2018 року у м.Львові, було сформовано басейнову раду річок Західного Бугу та Сяну, яка діє на території Львівської та Волинської областей.

До складу басейнової радирічок Західного Бугу та Сянуувійшло 24 особи, які представляють Львівську та Волинську області. Членами басейнової ради стали представники Регіональних офісів водних ресурсів, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, водокористувачів, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань, що здійснюють діяльність у межах басейнурічок Західного Бугу та Сянуабо діяльність яких пов’язана з річковим басейном.

Головою басейнової ради за рішенням зборів обрано Гречаника Р.М. – директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Річка Західний Буг, територія басейну якої знаходиться в межах України, Білорусі та Польщі, є лівою притокою р. Нарев (басейн Вісли).Довжина становить 772 км (в Україні 392 км), площа басейну — 73500 км² (в Україні — 11205 км²). Витік розташований у селі Верхобуж Золочівського району. Протікає річка територіями Буського, Кам’янка-Бузького та Сокальського районів Львівської області.

Річка Сян бере початок на Ужоцькому перевалі (Закарпатська обл.) і на відстані 55 км від с. Сянки до с. Боберка є природним кордоном між Україною та Польщею. Довжина р. Сян – 447 км (у тому числі в межах України 56 км), площа її басейну –16,8 тис. км2(у межах України – 2,54 тис. км2).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь