Відбулася зустріч директора департаменту Руслана Гречаника з представниками благодійного фонду «Чотири лапи»

Сьогодні, 4 липня в приміщенні департаменту екології та природних ресурсів відбулася зустріч дирекції департаменту з представниками благодійного фонду «Чотири лапи» стосовно проекту створення Ведмежого притулку в селі Домажир поблизу Львова, а саме: з керівником проекту Ігором Николиним, директором програм міжнародного фонду «Чотири лапи» Мартіном Хойсіком, директором центру компетенції ведмедів фонду Карстеном Хертвіком та асистентом Магдаленою Шерк-Треттін.

За словами керівника проекту в Україні Ігора Николина, в Україні чимало тварин утримують в незадовільних умовах при ресторанах, придорожніх готелях, цирках задля розваги, а також використовують у мисливських центрах. Під час зустрічі зазначалося про необхідність прийняття проекту Закону України 6598 від 21.06.17 про захист тварин від жорстокого поводження. Метою прийняттяданого Законує імплементація положень міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони фауни та флори. Прийняття законопроекту буде сприяти приведенню українського законодавства у відповідність до міжнародних договорів з охорони фауни, флори, посиленню боротьби з жорстоким поводженням з тваринами та браконьєрством.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання та орієнтовні терміни відкриття ведмежого притулку для відвідувачів, які зможуть поспостерігати за життям ведмедів в природному середовищі. У фонді«Чотири лапи» сподіваються, що цей проект приверне увагу не лише українських відвідувачів, але й закордонних туристів.

Оскільки територія притулку площею 20 га розташована в межах Біосферного резервату «Розточчя» Ведмежий притулок стане однією з головних туристичних візитівок регіону.

.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь