Відбулась етнічно-краєзнавча мандрівка для педагогів Бродівщини

10 травня працівники відділу рекреації та туризму і відділу еколого-освітньої роботи національного природного парку «Північне Поділля» провели етнічно-краєзнавчу мандрівку по мальовничих заповідних територіях установи для педагогів методичного об’єднання вчителів української мови і літератури Бродівського освітнього округу №1.

Під час мандрівки, яка відбулась на території комплексної геолого-ботанічної пам’ятки природи «Триніг», брідські педагоги ознайомилися з геологічними об’єктами, які нам залишило у спадок архаїчне Сарматське море – мегалітами «Мертва голова», «Камінь-кат», «Груда рихлого каміння», «Лежачий пес», а також оглянули печеру-грот дохристиянського періоду, джерело витоку річки Стир, руїни бліндажів Другої світової війни, мальовничі букові лісостани, доторкнулися до таких дерев як береза темна та буки-патріархи. Окрім того вчителі-мандрівники багато цікавого почули від екскурсоводів НПП «Північне Поділля» про історичних особистостей цього брідського краю, зокрема про неординарну особистість молодої української патріотки Галини Столяр, команданта-четаря Української Галицької армії Мирона Тарнавського, великого природолюба славнозвісного Володимира Дідушицького, а також про звичаї та традиції місцевого етносу.

Найдивовижнішим об’єктом, який оглянули мандрівники-педагоги, була стара закинута каменоломня. Саме тут вчителі мали унікальну можливість досхочу налюбуватися прекрасним кам’янисто-рослинним пейзажем та побачити складову структури земної кори цієї мальовничої місцевості.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь