Весняне спалювання трави – смертельна традиція

Останніми днями почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності та її залишків у природному середовищі, які можуть перерости у масштабні пожежі та спричинити багато лиха.

Впродовж останнього тижня, за інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, випадки загоряння сухої трави та чагарнику зафіксовані у Яворівському, Пустомитівському, Дрогобицькому, Сокальському районах та у містах Львів і Трускавець.

Закликаємо всіх мешканців та гостей Львівщини дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природному середовищі.

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Пам’ятаймо, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню на житлові будівлі чи лісові масиви.

Також нагадуємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь