В Україні розпочато практичне впровадження європейського принципу басейнового управління річками

Україна запроваджує на практиці управління водними ресурсами за басейновим принципом, як це і було передбачено Угодою про асоціацію із ЄС. Про це розповів заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.

Він нагадав, що до цього часу управління водними ресурсами в Україні здійснювалось за адміністративно-територіальним поділом, де провідну роль відігравали обласні управління водних ресурсів, підпорядковані Держводагентству. Новою системою передбачено запровадження гідрографічного і водогосподарського районування території України.

«Ми управляли нашими водними ресурсами за старим радянським адміністративним підходом, коли кожен район сам собі управляє, а інтегрованого управління немає. Зараз це починає впроваджуватися на практиці. Ми зараз запроваджуємо басейновий принцип управління на всіх басейнах по Дніпру, по Дністру, по Західному Бугу», – пояснив Микола Кузьо.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада, виконуючи вимоги Угоди про асоціацію із ЄС, перевела систему управління водними ресурсами України на басейновий принцип. За відповідний законопроект № 3603 у другому читанні та в цілому проголосували 234 народні депутати.

Джерело: https://menr.gov.ua/news/32396.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь