В Старосамбірському районі Львівської області створять НПП “Королівські Бескиди”

Міністерство екології та природних ресурсів України схвалило клопотання про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» на території Старосамбірського району. Зазначимо, що майбутній парк названий так не випадково, оскільки історія району тісно пов’язана із життям родини Короля Данила Галицького, зокрема його сина Лева на честь якого засновано і названо місто Львів.

Генеральний директор ОКС ЛГП «Галсільліс» Мельник В.М. ініціював створення даного Парку. Відтак ідею створення Парку підтримав департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та Старосамбірська районна рада. Клопотання про створення нацпарку підготували голова Старосамбірської районної ради Терлецька Т.І та завідувач кафедри ботаніки Львівського національного університету імені Івана Франка, професор, доктор біологічних наук – Тасєнкевич Л.О.

Окрім цього погодження про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» надали: Старосамбірська районна рада, Львівська обласна рада, ОКС ЛГП «Галсільліс».

Парк планується створити на площі 8997 га, за рахунок вилучення земель Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс», зокрема Старосамбірського лісництва – 4297 га, та Дністрянського лісництва – 4700 га.

Окрім підтримки клопотання та надання погодження про створення національного природного парку «Королівські Бескиди» Старосамбірська районна рада ухвалила рішення на сесії, відповідно до якого припинила рубки в лісових насадженнях, які мають увійти до парку з метою їх збереження.

Національний природний парк є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення, що створюється з метою збереження, відтворення, ефективного та різнобічного використання природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Фінансування національних природних парків здійснюється з державного бюджету.

Слід зазначити, що департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації вже проводиться робота по створенню нових національних природних парків з метою збереження природи, а саме:

– «Бойківщина» в Турківському районі (пакет документів з погодженнями вже передано в Мінприроди для підготовки Указу Президен та України);

_ «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара в Сокальському районі (готується пакет документів для передачі в Мінприроди з метою підготовки Указу Президента України).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь