В області навчають як протидіяти всиханню соснових насаджень

Днями у «Золочівському лісгоспі» провели семінар на тему: «Всихання соснових насаджень». Учасників семінару не лише ознайомили із теорією протидії та попередження всиханню насаджень, але й наочно продемонстрували деревину пошкоджену короїдом. Навчальний семінар – один з багатьох заходів, спрямований на збереження «зелених легенів» Львівщини.

Представник підприємства «Львівлісозахист» Богдан Соколовський окреслив присутнім проблеми всихання соснових насаджень у Львівській області та в Україні та наголосив, що головними причинами всихання є засуха та стовбурні шкідники – шестизубий та верхівковий короїди. Як підсумував Богдан Соколовський одними з шляхів вирішення цієї проблеми є своєчасна рубка свіжозаселених дерев і спалювання порубочних решток.

Опісля теоретичного навчання, представники районної адміністрації, сфери цивільного захисту, лісники, наукові співробітники та журналісти у Білокамінському лісництві наочно оглянули пошкодження деревини, гілок і кори зрізаних пошкоджених короїдом дерев.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь