В НПП “Сколівські Бескиди” презентували додаток, який допоможе очистити карпатські гори

26 липня в межах рекреаціного пункту “Водоспад на річці Кам’янка”, що в Національному природному парку “Сколівські Бескиди”, презетовано EcoHike – додаток для очищення карпатських гір міжнародної компанії GlobalLogic GlobalLogic Lviv. Після короткого ознайомлення з національний парком, яке провів заступник директора Василь Приндак, присутнім представили презентацію по сортуванню побутових відходів та шляхи зменшенню забруднення довкілля.

Якщо туристи знайшли місце скупчення сміття, але не можуть прибрати його самостійно, вони відзначають його на карті, додають опис проблеми та її фото. Інші користувачі можуть прокласти маршрут свого відпочинку так, щоб прибрати зазначену місцевість і змінити інформацію про неї в додатку. Таким чином, спільними зусиллями українці зможуть посприяти поліпшенню екологічної ситуації в Карпатах та Україні в цілому.
Наразі#EcoHikeдоступний лише в Україні, однак його творці сподіваються, що згодом він набуде популярності та запрацює і в інших країнах світу. Адже проблема забудненості актуальна не лише для Карпатського регіону.
Додаток вже можна завантажити у магазинах Google Play та App Store. Надіємось, що він допоможе боротись із забрудненістю довкілля, зокрема зробим Карпати чистими.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь