В Мінприроди розпочали розроблення методики визначення належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів і природних лісів

Днями за ініціативи Мінприроди відбулася засідання експертної групи з розроблення методики визначення належності лісових територій до пралісів, квазіпралісів і природних лісів.

В засіданні взяли участь представники Мінприроди, Держлісагентства, ВО «Укрдержліспроект», Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Директор департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Віктор Клід зазначив, що розроблення концептуальних підходів та норм методики, необхідні для визначення і подальшого збереження унікальних лісових екосистем нашої країни.

«Це великий крок для збереження унікальних ділянок дикої природи. До цього часу в країні не було методики, яка б чітко ідентифікувала належності лісових територій до пралісів,квазіпралісів, природних лісів. Застосування методики закладе основу для належного збереження та таких територій та надання їм статусу об’єктів природно-заповідного фонду. Важливо, щоб в методиці були враховані законодавчі норми та міжнародні зобов’язання України», – зазначив Віктор Клід.

Він також нагадав, нещодавно був прийнятий ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат», відповідно до якого має бути розроблена методика визначення.

Учасники наради домовилися вже найближчим часом провести консультації громадськістю. Крім того, обговорено можливості обмеження господарського використання потенційно ідентифікованих територій пралісів, визначених у рамках відповідного проекту WWF.

джерело:https://menr.gov.ua/news/31796.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь