Уроки доброти та гуманного ставлення до навколишнього природного середовища

Під гаслом «Доброта та гуманне ставлення до навколишнього природного середовища» працівники установ природно-заповідного фонду розпочали цикл занять про збереження та дбайливе ставлення до тварин.

Одне з головних завдань педагогіки – відповідальне ставлення до всього живого, а виховання гуманного ставлення до тварин є важливою складовою етичного, культурного та екологічного виховання молоді.

Що таке відповідальне ставлення до тварин? Як уникнути проблем у спілкуванні з тваринами? Відповідь на всі ці питання учні змогли отримати на «уроці доброти».

Так, працівники національного природного парку «Північне Поділля» провели екопізнавальне заняття для дітей початкових класів Золочівського ОЗЗСО № 2. Діти брали активну участь в обговоренні правил поведінки поводження з тваринами, малювали та слухали історії про представників тваринного світу.

Екоосвітянами регіонального ландшафтного парку «Равське Розточчя» проведено екскурсію «Рідкісні тварини Львівщини» для учнів 7 класів Рава-Руської спеціалізованої школи інтернат. Під час екскурсії школярі відвідали ТзОВ «Рава-Руська РМС» та Центр патріотичного виховання молоді та дізналися про рідкісних тварин поширених на території Парку.

«Тільки коли ми самі будемо прикладом культурної поведінки з іншими людьми, з предметами та довкіллям ми зможемо навчити оточуючиш охороняти і оберігати нашу спільну домівку – Землю» – завначають в адміністраціях установ природно-заповідного фонду.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь