Україну цікавить досвід Японії в управлінні національними парками

Україна зацікавлена у застосуванні на практиці досвіду Японії у формуванні природоохоронної політики. Зокрема, щодо розвитку мережі національних природних парків. Про це під час робочої поїздки до Токіо (Японія) сказав Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак за результатами зустрічі із Міністром навколишнього середовища Японії Накагавою Масахурою.

За словами Остапа Семерака, Японія має тривалий успішний досвід створення нових національних природних парків та популяризації екологічної просвіти серед населення і туристів. Крім того, для України цікавими є діючі у цій країні механізмирезервування нових територій під майбутні нацпарки та заповідники.

«Процеси роздержавлення, розпаюванням та приватизації земель негативно виплинули на розвиток мережі природно­заповідних територій в нашій державі, подекуди заблокувавши резервування нових територій.Проте це не означає, що Україна не буде збільшувати площі природоохоронних територій. Саме тому нас цікавить досвід японських колег», – пояснив Остап Семерак.

Він зазначив, щотериторіїнаціональних природних парків та заповідників мають стати потужними виховними та просвітницькими осередками змін екологічної свідомості українців і з цією метою вже у нинішньому році значно збільшено фінансування нацпарків.

«Бюджетом передбачено суттєві збільшення коштів для національних природних парків. Ми плануємо вже цього року почати створення туристично-інформаційних центрів у парках, які в майбутньому мають стати потужними осередками екологічної просвіти», – резюмував Остап Семерак.

Нагадаємо, що відповідно до міжнародних і внутрішньодержавних зобов’язань Україна повинна збільшити площу природоохоронних територійдо 15%від площі держави до кінця 2020 року.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь