У ПЕРЕДНОВОРІЧНИЙ ПЕРІОД ПОСИЛЮЄТЬСЯ ДЕРЖКОНТРОЛЬ ЩОДО ЗАГОТІВЛІ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ЯЛИНОК

З метою зменшення незаконних зрізок та реалізації хвойних насаджень протягом грудня-січня проводиться операція «Новорічна ялинка».

Рейдові групи у складі державних інспекторів з ОНПС спільно із громадськими інспекторами з охорони довкілля, працівниками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства та головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюють патрулювання у лісових угіддях та на шляхах реалізації. Представники рейдових груп здійснюють перевірку документів на право придбання та реалізації новорічних ялинок, а саме товарно-транспортні накладні встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувача, виданої лісогосподарськими підприємствами.

Згідно ст. 65 КУпАП сума штрафу за незаконну зрізку шпилькових дерев становить від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів для громадян і від 7 до 12 – для посадових осіб. Крім цього, в залежності від діаметру стовбура дерева одночасно нараховуються і збитки.

Бережіть хвойні насадження, замінивши їх довговічними штучними ялинками. Однак, для людей, які не уявляють свят без лісової «красуні» пропонуємо придбати її у лісогосподарських підприємствах із спеціальними номером та штрих-кодом.

Детальніше за посиланнямhttp://dei.lviv.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1594&Itemid=145

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь