У НУ «Львівська політехніка» обговорюють аспекти збереження і використання природних вод Карпатського регіону

24-25.05.2018 у м. Львові відбулася 17-та Міжнародна конференція “Ресурси природних вод Карпатського регіону», організована Міністерством освіти і науки України, Львівською облдержадміністрацією, НУ «Львівська політехніка», ЛНУ імені І. Франка, Представництвом «Польської академії наук Польщі в Києві», Інститутом геології і геохімії горючих копалин НАН України, Українським союзом промисловців і підприємців, асоціацією «Виробників мінеральних та питних вод України».

Участь у конференції взяв заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Максим Василишин.

«Проведення конференції є вкай необхідним, адже вона спрямована на попередження та вирішення екологічних проблем Карпатського регіону. Роль Карпатського регіону є визначальною у збереженні біо- та ландшафтного різноманіття, регулюванні клімату, формуванні водно-ресурсного, лісового, рекреаційного потенціалу країни. Разом з тим, регіону притаманні складні для вирішення екологічні проблеми – висока паводкова небезпека, ерозія ґрунтів, скиди у водойми забруднених стоків, неорганізоване нагромадження побутових і промислових відходів тощо.Хоча ці райони належать до категорії екологічно чистих, не завжди продумана господарська та призводить до порушення екологічної рівноваги»» – повідомив М. Василишин.

Під час конференції обговорено проблеми раціонального використання прісних вод, рекреаційно-бальнеологічний потенціал Карпатського регіону, сучасні технології очистки стічних вод, охорону транскордонних водних басейнів.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь