У Мінприроди переконані, що угода про асоціацію вимагає якнайшвидшого впровадження в Україні Пташиної та Оселишної директив

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак переконаний, що впровадження природоохоронних директив передбачених Угодою матиме не лише позитивні наслідки для охорони природи в Україні, а й створить економічні вигоди.

Про це він сказав під час прес-конференції в Українському кризовому медіа-центрі.

За словами Остапа Семерака, Угода про асоціацію відкриває нові можливості та створює нові стандарти у різних сферах суспільного життя, включаючи і сферу довкілля.

«За оцінками експертів стан національного законодавства на момент підписання Угоди мав високий ступінь відповідності вимогам Пташиної директиви, а вимогам Оселищної директиви – середній. Сьогодні стоїть завдання усунути прогалини у законодавстві та передбачити чіткі механізми, які будуть працювати в українських реаліях. Розроблена командою Мінприроди спільно з українськими та міжнародними експертами концепція з наближення національних стандартів охорони природи до вимог Європейського Союзу стане дороговказом України у виконанні Угоди про асоціацію, а відповідний законопроект запровадить необхідні правові механізми», – сказав Остап Семерак.

детальніше за посиланням:https://menr.gov.ua/news/32145.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь