У Мінприроди ініціюють розподіл повноважень між поліцією і судами у справах про жорстоке поводження з тваринами

Розподілити повноваження між Національною поліцією і судами запропонував заступник міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко на засіданні щодо розгляду законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань захисту тварин від жорстокого поводження. В засіданні прийняли участь представники відділу охорони тваринного світу та юридичного відділу Мінприроди, представники Національної поліції та головні спеціалісти Мін’юсту.

На даний час повноваженнями про розгляд справ щодо жорстокого поводження з тваринами відносяться як до судів, так і до поліції. Василь Полуйко, керуючись оцінкою про необхідність розподілу повноважень, запропонував розділити їх за певними критеріями між двома структурами.

«Залишення тварин напризволяще і порушення правил утримання тварин – відповідальність поліції. Ситуації, де потрібні експертні дії, тобто це знущання та завдання побоїв тваринам, насильницькі дії щодо тварин – відповідальність судів», – констатував позицію Мінприроди заступник міністра Василь Полуйко.

Із врахуванням зауважень і пропозицій розглянутий законопроект буде передано на узгодження до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції.

джерело:https://menr.gov.ua/news/31986.html

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь