У м. Червоноград впроваджуються енергоощадні технології

Глобальне потепління загрожує людству. Велика частка потепління, що спостерігалося в останні 50 років викликана діяльністю людини – в першу чергу викидом газів, що викликають парниковий ефект, таких як вуглекислий газ (CO2) і метан (CH4).

З метою запобігання небезпечному втручанню людини в кліматичну систему більшість країн ратифікувалаРамкову Конвенцію ООН щодо Зміни Клімату, серед яких і Україна.

З метою зменшення викидів парникових газів постійно йде пошук варіантів економії традиційних ресурсів для вироблення енергії та впровадження енергоефективних та енергоощадних технологій.

Міністерством екології та природних ресурсів України виділено «Кіотські кошти» в сумі 21050660 грн для реалізації проекту «Впровадження технологій для забезпечення зниження рівня забруднення атмосферного повітря на об’єктах соціальної сфери Червоноградської міської ради шляхом реконструкції». Слід зазначити, що департаментом у 2017 році виділено кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на підтримку даного проекту, зокрема на виготовленння проектно-кошторисної документації проекту на загальну суму 560,0 тис. грн.

Проектом передбачається реконструкція індивідуальних теплових пунктів на об’єктах соціальної сфери у м. Червоноград Львівської області, що забезпечить скорочення викидів парникових газів на 512, 21 т/рік.

Загалом, на території Львівської області у 2018 році впроваджуватимуться 8 проектів за кошти «екологічних інвестицій» на загальну суму більш як 30 млн. грн.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь