У Львівській політехніці проходить ІІ Міжнародна конференція, присвячена проблемам водопостачання і водовідведення

У Національному університеті «Львівська політехніка» зібралися науковці та фахівці, що займаються проблемами водопостачання і водовідведення, а також проектуванням, будівництвом, експлуатацією і моніторингом відповідних об’єктів. Також у відкритті конференції взяв участь заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації М.І. Василишин.

Світ нині переживає найбільшу у своїй історії екологічну кризу, пов’язану із забезпеченням людей чистою питною водою. У більшості регіонів, зокрема в Україні, відчувається її гострий дефіцит. І нехай не вводить в оману величезний розлив голубої фарби океанів та морів на мапах світу. Адже понад 97 відсотків її – це непридатна до споживання солона вода. Натомість 70% прісної води заморожено у крижаних шапках Антарктиди та Гренландії, а з того, що залишається, це недоступна нам ґрунтова волога чи підземні водні резервуари. Загалом же людство користується лише одним відсотком води в загальному водному балансі.

Найбільшими споживачами води є сільське господарство (70% загального обсягу), промисловість (20%), комунальне господарство.

За запасами прісної води Україна належить до однією з найменш забезпечених у Європі. На одного мешканця припадає лише 1 тис. кубометрів води, тоді як у Швеції та Німеччині – 2,5 тис. кубометрів, Франції – 3,5, у Великобританії – 5. Майже 1300 населених пунктів у нашій країні живуть на привізній воді, а це майже 1 мільйон громадян.

Про ці масштабні проблеми, а також про конкретні дослідження і впровадження у цій сфері говорили учасники конференції – науковці Львівської та Київської політехнік, Рівненського національного університету водного господарства та природокористування, Буковинського державного медичного університету, Варшавського технологічного університету, Гданської, Люблінської, Краківської, Сілезької, Жешувської та Познанської політехнік.

джерело:http://lp.edu.ua/news/2017/u-lvivskiy-politehnici-prohodyt-ii-mizhnarodna-konferenciya-prysvyachena-problemam

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь