У Червонограді реконструюють 35 індивідуальних теплових пунктів на об’єктах соціальної сфери

2 липня, відбулась робоча нарада з нагоди початку реалізації Проекту з використання екологічних інвестицій, спрямованих на утеплення закладів освіти та встановлення індивідуальних теплових пунктів у місті Червоноград.

«Ми розпочинаємо в Червонограді Проект поновлення системи теплопостачання для об’єктів соціальної сфери. Пункти будуть встановлені в дитячих садочках, школах, спортивних дитячих школах. Ці роботи дадуть економію до 30% тепла. Вони вплинуть на економію бюджетних коштів, які скеровуються на фінансування освіти. Також ці Проекти зменшать шкідливі викиди в атмосферу і зменшать негативне навантаження та довкілля і те повітря, яким ми і діти дихаємо тут, у Червонограді», – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Зазначимо, що Проектом передбачається реконструкція 35 індивідуальних теплових пунктів на об’єктах соціальної сфери, що розташовані в місті Червоноград Львівської області. Це забезпечить скорочення викидів парникових газів шляхом впровадження сучасних енергозберігаючих технологій, сприятиме зменшенню витрат на енергоресурси та поступовому покращенню екологічної ситуації в країні.

Це п’ятий Проект, який Уряд України і Уряд Іспанії здійснює у межах Кіотського протоколу відповідно до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

«Червоноград, очевидно став лідером такого процесу – процесу заміни обладнання і демонструє лідерські позиції у порівнянні з іншими містами України», – додав Міністр.

Відтак, в Червоноградській спеціалізованій школі-колегіуму №3 відбувся огляд об’єктів, на яких здійснять таку реконструкцію.

«Ми в цій школі бачимо, що Проект модернізації має подвійне призначення. У нашому Проекті бере участь наша аташе з економічних питань. Це була наша мета, щоб проекти мали подвійне навантаження. З одного боку ми, звичайно, хотіли потурбуватися про навколишнє середовище і зменшити парникові викиди, а з іншого – ми обов’язково хотіли, щоб цей проект мав соціальне навантаження. Такі проекти ми започаткували у школах, університетах та лікарнях. Це має показати, що ми не лише турбуємося про навколишнє середовище, але й про реальне життя людей і хочемо покращити його», – розповіла Надзвичайний і Повноважний ПосолКоролівства ІспаніявУкраїні Сільвія-Хосефіна Кортес-Мартін.

Роботи на усіх об’єктах планують завершити до початку опального сезону цього року.

«Сьогодні ми починаємо реалізовувати ці Проекти. Місто отримує 21 мільйон гривень. Самоокупність проекту після його реалізації становить близько 4 років. Щороку місто на цих 35-ти об’єктах буде економити близько 25 мільйонів гривень», – резюмував директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Проект дозволить скоротити викиди парникових газів на 512 тонн в рік.

Джерело:loda.gov.ua

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь