У ботанічному заказнику «Кемпа» провели уроки природи

Вчора, 18 жовтня 2018 року екоосвітяни та школярі молодшої ланки Бродівської ЗОШ №1 відвідали ботанічний заказник місцевого значення «Кемпа», в межах якого провели урок під відкритим небом «Світ навколо нас».

Екоосвітяни НПП «Північне Поділля» розповіли юним дослідниками про рослини, які занесені до Червоної книги України і зростають на Кемпі. Особливо було наголошено на тому, що тут зростає славнозвісна орхідея з назвою Скрученик приємний (Spiranthes amoena (M.Bieb.) Spreng. (S. sinensis (Pers.) Ames var. amoena (M.Bieb.) H.Hara, Neottia amoena M.Bieb.), яка вважається надзвичайно рідкісною для наших територій рослиною. Найближче інше місце її зростання знаходиться на території Татарстану (Російська федерація).

Також учні мали можливість поспостерігати за птахами в бінокль та відповісти на запитання вікторини, яку їм запропонували працівники парку. Екоосвітяни наголосили, що під час перельоту до місць зимівель на птахів чекають важкі випробування – виснажливий довгий політ, складні погодні умови, тривале перебування без їжі тощо. Тому птахи до відльоту активно харчуються, набираються сил, збільшують вагу. На шляху до мети на птахів чекає ще одна складна перешкода – люди, які задля наживи, трофею або ж просто заради розваги безжально їх знищують.

Бережімо природу, хай наші діти зможуть її побачити не лише на сторінках книг, а безпосередньо, відвідавши чарівні куточки нашого краю!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь