У басейн річки Західний Буг випущено 34 тис. особин риб

За результатами конкурсу екопроектів «Краща громадська екологічна ініціатива», який проводився департаментом екологогії та природних ресурсів облдержадміністрації, одним з переможців визнано громадську організацію «Асоціація виробників рибної галузі», яка виступила з ідеєю впровадження проекту «Очистка басейну річки Західний Буг».

30.09.2017 відбувся ключовий природоохоронний захід в рамках цього проекту – зариблення басейну річки Західний Буг природними біо меліораторами білим амуром, товстолобиком строкатим, товстолобиком білим. Участь у заході взяли представники депаратменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Львіврибохорони, депутати Львівської обласної ради, природоохоронні громадські організації, рибалки.

Всього у басейн річки Західний Буг випущено 34 тис. особин риб вагою 880 кг!

Цей надзвичайно важливий природоохоронний захід має на меті не допустити заростанню річки, підтримати сприятливий гідрологічний режим та санітарний стан. На виконання заходу з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у Львівській області виділено кошти в сумі 100,0 тис. грн.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь