Творимо красу природи разом

Нещодавно, еко-освітяни Національного природного парку «Північне Поділля» вже в котре відвідали центр реабілітації дітей з обмеженими можливостями у місті Броди, де провели з вихованцями закладу інтегрований урок з екології та образотворчого мистецтва «Творимо красу природи».

Одним із видів арт-терапії є кольоротерапія. Вона заснована на дії кольору на нервову систему дитини. Існує два напрямки кольоротерапії: безпосередній вплив на мозок людини та створення необхідного кольорово-лікувального середовища.

Колір пов’язаний із матеріальним через емоції. Кольоротерапія — це мова, що випливає з установленого ще античними вченими зв’язку між кольором, фарбою й емоціями, а також з відношення між почуттям і кольором.

Відтак, під час інтегрованого уроку з екології працівники парку разом з малечею малювали свої шедеври долоньками. Еко-освітяни розмальовували вихованцям долоньки акварельними фарбами, а ті ставили свої відбитки на аркуші паперу, в результаті отримали цікаві розмаїті відбитки.

Здавалось би заняття є простим, однак воно позитивно впливає на творчий розвиток дитини, розвиває уяву та дрібну моторику рук. Також малювання долоньками викликає емоції у дітей та дозволяє виражати особливі почуття.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь